Flygeln - Almare Stäket

Flygeln

Flygelns historia

En dröm går i uppfyllelse – Flygeln återuppbyggd

Från och med September 2016 är vår vackra byggnad Flygeln återuppbyggd. Här har vi 12 gästrum, varav 10 stycken är dubbelrum och 2 är enkelrum. Det finns också ett stort ljust konferensrum på ca 100 kvm. I det lantligt vackra 1800-tals köket serveras lunch och middag till våra gäster och grupper. 

I källaren kan du avnjuta bastun och även ta ett dopp i Mälaren nära intill. Här finns också ett mindre gym om man inte vill njuta av våra stigar i skog och natur.

Almare Stäket - Flygeln
Citat Rosa

– Att återuppbygga Flygeln, som dramatiskt brann ner till grunden 1970, är en dröm som min pappa Johan Seth haft så länge jag kan minnas. Jag har tack vare finansiering av min faster tillika gudmor Eva Björkman, fått en fantastisk möjlighet att bygga upp Flygeln igen, vilket jag är enormt glad och tacksam för, säger Caroline Seth, VD och ägare till Almare Stäkets Herrgård.

Almare Stäkets herrgård kan nu erbjuda totalt boende för 21 gäster i enskilda rum. Restaureringen började med grunden som härrör från Johan III tid, 1582. Inredningen andas slutet av 1700- och början av 1800-tal med inslag av en lantlig stil.