EN DRÖM GÅR I UPPFYLLELSE – FLYGELN ÅTERUPPBYGGD

Från och med September 2016 är vår vackra byggnad Flygeln återuppbyggd. Här har vi 12 gästrum, varav 10 stycken är dubbelrum och 2 är enkelrum. Det finns också ett stort ljust konferensrum på ca 100 kvm. I det lantligt vackra 1800-tals köket serveras lunch och middag till våra gäster och grupper.

I källaren kan du avnjuta bastun och även ta ett dopp i Mälaren nära intill. Här finns också ett mindre gym om man inte vill njuta av våra stigar i skog och natur.

– Att återuppbygga Flygeln, som dramatiskt brann ner till grunden 1970, är en dröm som min pappa Johan Seth haft så länge jag kan minnas. Jag har tack vare finansiering av min faster tillika gudmor Eva Björkman, fått en fantastisk möjlighet att bygga upp Flygeln igen, vilket jag är enormt glad och tacksam för, säger Caroline Seth, VD och ägare till Almare Stäkets Herrgård.

Almare Stäkets herrgård kan nu erbjuda totalt boende för 27 gäster i enskilda rum.

Restaureringen började med grunden som härrör från Johan III tid, 1582. Inredningen andas slutet av 1700- och början av 1800-tal med inslag av en lantlig stil.

 • Branden

  1970 brann Flygeln dramatiskt ner till grunden. Min gudmor och faster Eva Björkman hann precis rädda min kusin Johanna (då 2 år), sig själv och min farbror Johan Björkmans avhandling.

 • Drömmen

  Att återuppbygga Flygeln har länge varit en dröm som min pappa Johan Seth haft så länge jag kan minnas.

 • Planering

  Planeringen har pågått sedan den dramatiska branden. Det är många arkitekter som ritat ; Dag Abelin (stadsarkitekt i kommunen på 70-talet),Karl Westin, Charlotte Pauli, Hans Keijser, Ove Hidemark, Ralph Edenheim, men pengarna har aldrig räckt för att sätta igång….

 • Genomförande

  Äntligen kan vi sätta igång med generös och aktiv hjälp av min gudmor och tillika faster Eva Björkman. Arkitekter är Charlotte Pauli och Eva Göransson från AIX arkitekter, projektledare är Trygve Åhlstad och Byggmästare Claes Mård från Husrestauratören och många lokala entreprenörer med inspiration från Lars Sjöberg .

 • Klart!

  Hösten 2016 ska de 11 nya rummen stå redo för gäster. De kommer precis som i Stora Huset vara individuellt utformade och unika med inredning från sent 1700-tal/ tidigt 1800 tal och moderna möbler där det behövs. Inredningen utformas i nära samarbete med Suzanne Heimdal och pappa Johans ständige formrådgivare Hans Keijser.