Från jord till bord

Från jord till bord

På Almare Stäkets Herrgård är maten mer än bara en måltid – den är en resa genom smaker och traditioner som börjar direkt på gården. Vårt hjärta och vår själ finns på varje tallrik, och vi är stolta över att kunna erbjuda dig det bästa av vad vår gård har att erbjuda.

Mat från gården

”Hållbarhet för oss är mer än bara ett begrepp, det är vårt sätt att leva”

Gården är vår stolta källa till hållbara råvaror och alla gäster serveras mat från våra egna ägor. Varje tugga bär på smaken av gröna fält, där våra Herefords-kor betar och frodas. Nötkött, lammkött och griskött är inte bara ett alternativ, det är en äkta smakupplevelse.

Nötköttet är från våra Herefords-kor, lammköttet från Gutelammen och grisköttet från våra Linderössvin.

Från jord till bord Almare Stäket
Kryddträdgården Almare Stäket
Mer från gården

Vår trädgård & Kryddträdgård

Egenproducerad honung ger smak till rätterna och stödjer biologisk mångfald. Varje morgon levererar våra Hedemorahöns färska ägg som serveras på frukostbordet och används till matlagning och bakverk.

Kryddträdgården ger liv åt smaklökarna, medan våra äpplen omvandlas till must, mos och andra läckerheter. 

Päron, plommon, svarta vinbär, krusbär och hallon blir till saft, sylt, gele och marmelad.